Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ομιλητές

Κυριάκος Πιερρακάκης

Μανταλένα Καϊλή

Η Μανταλένα Καϊλή ξεκίνησε ως Νομική Ερευνήτρια και Βοηθός Επικοινωνίας βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου και συνέχισε τα τελευταία 12 χρόνια ως Σύμβουλος Πολιτικής για βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εστιάζοντας στην ανάδειξη των ψηφιακών δικαιωμάτων, της ψηφιακής ταυτότητας και της προστασίας δεδομένων.

Έχει εργαστεί ως Στρατηγική Σύμβουλος Επικοινωνίας για τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στην Ελλάδα και ως Γενική Διευθύντρια του Ομίλου DEMCO Media Βορείου Ελλάδος.

Η Μανταλένα είναι ο ιδρυτής της μη κερδοσκοπικής πλατφόρμας «MADE» που παρέχει υπηρεσίες συμβουλών πολιτικής, διαχείριση έργων κοινωνικής καινοτομίας και επιμέλεια εκστρατειών και επικοινωνιών για θέματα ευρείας ατζέντας: ανθρώπινα δικαιώματα, προστασία των παιδιών, ενδυνάμωση των γυναικών, τέχνες , επιστήμη και τεχνολογία, έξυπνη γεωργία, μπλε ανάπτυξη και ναυτιλιακά οικονομικά, εκπαιδευτικά προγράμματα για ψηφιακές δεξιότητες και δημιουργική σκέψη για παιδιά, επιχειρηματική καθοδήγηση για νεοφυείς επιχειρήσεις κ.λπ.

Η Μανταλένα είναι επίσης συνιδρύτρια και Εκτελεστική Διευθύντρια του European Law Observatory on New Technologies-ELONTech: Μια πρωτοβουλία για επαγγελματίες και ερευνητές του δικαίου και της τεχνολογίας, που παρέχει πληροφορίες και ευαισθητοποίηση για τη διασύνδεση μεταξύ του ευρωπαϊκού ρυθμιστικού έργου και της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών. Η ELONTech καταγράφει τη διατάραξη της Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης λόγω της Τεχνητής Νοημοσύνης, και τον αντίκτυπο των διαστάσεων της ψηφιακής ταυτότητας στους πολίτες-καταναλωτές-χρήστες της τεχνολογίας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος LLM με ειδίκευση στο Ναυτικό και Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, από τη Νομική Σχολή City, University of London, UK. Είναι διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του ADR-ODR International.

Anja Gengo

Δημήτρης Παπαστεργίου

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι Δήμαρχος Τρικκέων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Σπούδασε Ηλ. Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ στο ΕΜΠ από επιλογή και αγάπη για την ηλεκτρονική και τον προγραμματισμό.

Παράλληλα ασχολήθηκε ιδιωτικά με τη μελέτη και κατασκευή ενεργειακών έργων.

Σταθμοί στην αυτοδιοικητική του πορεία είναι οι πρωτοβουλίες για το city branding των Τρικάλων, η δημιουργία μιας smart city, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, η διαχείριση του προσφυγικού, η αλλαγή της νοοτροπίας της πόλης.

Στόχος του είναι να δημιουργηθούν πραγματικά έξυπνες και βιώσιμες πόλεις, με ισχυρούς και σύγχρονους Δήμους.

Γιάννης Χαρχαντής

“Ο Γιάννης Χαρχαντής (John Harhas) είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με κατεύθυνση την Διοίκηση Τεχνολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων (MBA) στο American College of Thessaloniki. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του “InfinityGreece ΚΟΙΝΣΕΠ”, μιας βραβευμένης κοινωνικής επιχείρησης με αντικείμενο τα digital media και το marketing βοηθώντας καθημερινά νέους μέσα από προγράμματα εθελοντισμού, εκπαίδευσης και κινητικότητας (InfinityGreece.com) και επιχειρήσεις μέσα από την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών (SALDOagency.com).

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα προγραμμάτων επιχειρηματικότητας όπως “VentureGarden”, “CruiseInn”, “SEN Junior Achievement” κ.α. και ως εισηγητής ή κριτής σε διοργανώσεις όπως το “Internet Government Forum Greece”, το “we4change Hackathon” το “Παγκόσμιο Συνέδριο Εθελοντισμού – IVCO” της ActionAid, το “European Startup Universe Greece 2022”, και το “International Youth Conference – Krusevo”.

Μέσα από την επαγγελματική συνεργασία με διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμούς, έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής, επιχειρηματικότητας και διαχείριση προγραμμάτων ενδυνάμωσης νέων, παρουσιάζοντας μάλιστα πλέον την αντίστοιχη ενημερωτική στήλη για ζητήματα νεολαίας στην Δημοτική Τηλεόραση της Θεσσαλονίκης. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, ανταλλάσσοντας καλές επιχειρηματικές πρακτικές και αναδεικνύοντας την κοινωνική διάσταση των media στην σύγχρονη εποχή, ενώ συχνά πραγματοποιεί εκπαιδεύσεις για τα παραπάνω σε κλειστά groups εργαζομένων/επιχειρήσεων/φοιτητών ή σε συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς φορείς.”

Νίκη Κούση

Η Δρ. Νίκη ΚΟΥΣΗ είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του EIT Manufacturing South East Co-Location Center, που βρίσκεται στην Αθήνα  και υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT). Προηγουμένως, η Δρ. Κούση υπηρέτησε ως Διευθύντρια Έργου και Συντονίστρια σε πολυάριθμα διεθνή έργα σχετικά με τη βιομηχανία, με επίκεντρο την ανάπτυξη και την εφαρμογή κατασκευαστικών καινοτομιών / επιχειρηματικών στρατηγικών. Αυτό επιτεύχθηκε σε συνεργασία με πανεπιστήμια, βιομηχανία και ερευνητικά ιδρύματα και στο πλαίσιο ευρωπαϊκών έργων έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας. Υπήρξε επικεφαλής ομάδων επαγγελματικού προσωπικού που εμπλέκουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων σε έργα βιομηχανικής καινοτομίας καθώς και ιδιωτική συνεργασία με τη βιομηχανία. Είναι κάτοχος διπλώματος Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας με επίκεντρο τις τεχνολογίες αιχμής για ευέλικτα και επαναδιαμορφώσιμα συστήματα κατασκευής. Ήταν φιναλίστ του Innovation Rada Prize (2019) που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην κατηγορία Woman Led Innovation.

Χάρης Μπίκας

Ο κ. Μπίκας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με διδακτορικό στον τομέα του Additive Manufacturing από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών (Πανεπιστήμιο Πατρών-ΕΛΛΑΔΑ). Είναι Ερευνητής Μηχανικός στο Εργαστήριο Συστημάτων Κατασκευής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2011, συμμετέχοντας σε πολυάριθμες ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα θέματα της Κατασκευής Πρόσθετων, της υβριδικής κατασκευής και της επεξεργασίας λέιζερ. Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση περισσότερων από 20 Έργα Teaching Factory.

Γιάννης Μανιάτης

Ο Γιάννης Μανιάτης είναι Διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. και Διδάκτωρ Μηχανικός.

Από το 2002 είναι Αναπλ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, καθήκοντα Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Κλιματική Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Κατά το διάστημα 2009-2015 διετέλεσε χρέη Υπουργού και υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Μάγια Ανδρέου

Η Μάγια Ανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με ειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας. Από το 2019 είναι συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Community Energy River. Ενδιαφέρεται για την προώθηση της παραγωγής ενέργειας σε τοπικό επίπεδο και την ενεργειακή μετάβαση σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μείγμα, βασισμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ενεργειακής δημοκρατίας και αυτάρκειας. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Έχει επίσης καλλιτεχνικές σπουδές, με πτυχίο από τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Είναι πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας Αττικής και μέλος του Ελληνικού Δικτύου Φίλοι της Φύσης.

Η Community Energy River, μια ομάδα ηλεκτρολόγων μηχανικών και ερευνητών, οραματίζεται την ενίσχυση της ενεργειακής δημοκρατίας και τη διάδοση της γνώσης για την εξοικονόμηση ενέργειας. Εργάζεται για ένα μέλλον καθαρής και φθηνότερης ενέργειας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Αντιλαμβάνεται ως αναγκαιότητα την εκπαίδευση και για αυτό το λόγο έχει εστιάσει σε αυτή. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς έχουν σχεδιαστεί εργαστήρια για την εξοικονόμηση ενέργειας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις ενεργειακές κοινότητες, τα οποία υλοποιούνται από το 2019. Τα εργαστήρια είναι προσαρμοσμένα για μαθητές/τριες αλλά και για ενήλικες.

Social media @mayaandreou @communityenergyriver

Χαράλαμπος Γιαννόπουλος

Ο κος Γιαννόπουλος είναι γεωπόνος, απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών. Για 25 χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στον τομέα των γεωργικών εφοδίων, των μελετών αρδεύσεως και της εισαγωγής τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα. Διετέλεσε δήμαρχος Αρκαλοχωρίου από το 1991 έως το 2010 ενώ ήταν μέλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της ΤΕΔΚ Κρήτης από 2006 έως το 2010. Ενεργή ήταν και η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ως μέλος του ΔΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ από το 1988 έως το 1991 και ως Πρόεδρος του ΔΣ του Ο.Φ Αρκαλοχωρίου από το 1985 έως το 1990. Υπήρξε τέλος για πολλά χρόνια στέλεχος και μέλος συλλόγων και συνεταιρισμών. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της “Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας”, της πρώτης ενεργειακής κοινότητας ευρείας λαϊκής βάσης στην Κρήτη, από την ίδρυσή της το 2019.

Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης.

Διατέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016). Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας (1/2016 έως σήμερα). Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014). Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK. Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015).
Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009).

Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISNet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISNet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-Taxis).

Γιάννης Κανελλόπουλος

Yiannis Kanellopoulos is an entrepreneur, active member of the startup community and one of the few AI experts in Greece with more than 17 years of experience in evaluating large-scale software systems.

Back in 2018, he founded code4thought, one of the first startups to offer AI testing & auditing and IT consulting services in the country. Since then, the company has acquired numerous awards including the 2022 Tech Rocketship Award in their AI Category, as well as built a solid client list ensuring that AI systems are Responsible and can be trusted.

  1. A few things you should know about Yiannis :
  2. His vision is to ensure technology can indeed change the world for the better
  3. His mission is to help people and organisations design and implement technology in a thoughtful and responsible manner
  4. Integrity is key, he doesn’t like cutting-corners or not sticking to made promises/commitments
  5. He strongly believes that being honest typically saves you time
  6. He holds a PhD from School of Computer Science of The University of Manchester
  7. He is a Member of the Board of Directors // Orange Grove Incubator

A quote he lives by : “If you don’t ask the answer will always be no”

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/ykanellopoulos/

Twitter: https://twitter.com/ykanellopoulos

Facebook: https://www.facebook.com/yiannis.kanellopoulos

C4T-LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/code4thought/

C4T-Twitter: https://twitter.com/Code4thoughtE

Ιωάννα Νούλα

Η Δρ Ιωάννα Νούλα είναι Επικεφαλής Έρευνας και Συνιδρύτρια του Internet Commission, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως αποστολή την προώθηση της Εταιρικής Ψηφιακής Υπευθυνότητας μέσω της ανεξάρτητης αξιολόγησης ψηφιακών οργανισμών. Η Έκθεση Λογοδοσίας (Accountability Report) του Internet Commission είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοποριακής αξιολόγησης των πρακτικών διαχείρισης περιεχομένου (content moderation) σημαντικών οργανισμών όπως το BBC, η Sony PlayStation, το Tinder και το Twitch. Η Ιωάννα έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική ακαδημαϊκή έρευνα στα επιστημονικά πεδία της εκπαίδευσης για την πολιτειότητα, του κριτικού γραμματισμού και της παιδικής ηλικίας στο Institute of Education του UCL, στο Πανεπιστήμιο του Λιντς και στο Τμήμα Μέσων και Επικοινωνιών του LSE, όπου είναι επισκέπτρια ακαδημαϊκός από το 2016.

Κωνσταντίνος Κωμαϊτης

Ο Κωνσταντίνος Κωμαΐτης είναι βετεράνος στην ανάπτυξη και ανάλυση της πολιτικής του Διαδικτύου για τη διασφάλιση ενός ανοιχτού και παγκόσμιου Διαδικτύου. Ο Κωνσταντίνος έχει περάσει σχεδόν δέκα χρόνια στην ενεργό ανάπτυξη πολιτικής και στρατηγικής ως Ανώτερος Διευθυντής στο διεθνή οργανισμό Internet Society. Πριν από αυτό, εργάστηκε 7 χρόνια ως ανώτερος λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Strathclyde της Γλασκώβης (Ηνωμένο Βασίλειο), όπου πραγματοποίησε έρευνα και δίδαξε στον τομέα της πολιτικής του Διαδικτύου. Ο Κωνσταντίνος είναι ομιλητής που έχει συνδράμει σε πολλές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας ομιλίας TedX, και συγγραφέας, έχοντας γράψει άρθρα για διάφορες εκδόσεις όπως Brookings, Slate, TechDirt, EURACTIV. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών και ενός διδακτορικού διπλώματος και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για τη ρύθμιση των ονομάτων τομέα (domain name regulation). Συμπαρουσιάζει επίσης το «Internet of Humans Podcast».

Μαρί Μαρκοσιάν

Η Μαρί Μαρκοσιάν είναι οικονομολόγος πτυχιούχος του Οικονομικού ΠανεπιστημίουΑθηνών. Διαθέτει ελεγκτική εμπειρία 28 ετών, εκ των οποίων τα 18 στην εποπτεία Φορέωντης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Με βάση την ειδίκευσή της στο θεσμικό πλαίσιοκεφαλαιαγορών, στην χρηματοοικονομική τεχνολογία και την ψηφιακή οικονομία, έχειεπικεντρωθεί, τα τελευταία 6 χρόνια, στη ρύθμιση και εφαρμογή της τεχνολογία DLT /Blockchain στις υποδομές αγοράς DLT του χρηματοπιστωτικού τομέα και στη δημιουργίαχρηματοοικονομικών μέσων (asset tokenization), καθώς και στη ρύθμιση των κρυπτο-περιουσιακών στοιχείων και της αποτροπής χρήσης τους σε παράνομες οικονομικέςδραστηριότητες. Αυτήν τη στιγμή διατελεί Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Καινοτομίας καιΨηφιακής Πολιτικής της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κας Εύας Καϊλή. Μετην ιδιότητά της αυτή διαχειρίζεται φακέλους νομοθετημάτων στους τομείς της Fintech /Digital Finance, Platform Economy, Big Data και AI. Ως συντονίστρια του ΚόμβουΚαινοτομίας της Ε.Κ. είχε διατελέσει εκπρόσωπος της Αρχής στο Ευρωπαϊκό ΦόρουμΦορέων Καινοτομίας (European Forum for Innovation Facilitators – EFIF). Είναι μέλος τουDigital Assets Task Force, μιας ειδικής διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων του GlobalCoalition to Fight Financial Crime υπό το World Economic Forum, η οποία εργάζεται για τηναποτελεσματική καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος. Επίσης, είναι μέλος τουΓνωμοδοτικού Συμβουλίου του Hellenic Blockchain Hub, και έχει εθελοντικά συμμετάσχειως μέντορας στο Job-Pairs, στο BeFinnovative και στο VISA Innovation Program.

Γιάννης Ρουσόπουλος

Ο Γιάννης Ρουσόπουλος είναι Σύμβουλος Πολιτικής και Επιστημονικός Συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με άριστα στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακός φοιτητής στο MSc Blockchain and Digital Currency του University of Nicosia, πιστοποιημένος Αναλυτής Δεδομένων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπότροφος του Konrad-Adenauer Stiftung (KAS) Greece and Cyprus, Fellow του Digital Euro Association (DEA), ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα crypto-portal στην Ελλάδα. Ασχολείται ερευνητικά με την ρύθμιση των crypto-assets και το blockchain, τη νομισματική πολιτική, τις ρυθμιστικές πολιτικές και τα οικονομικά του ανταγωνισμού.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/giannis-rousopoulos-8b0808209/

IG: @eljrous

Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου

Η Δρ Αλεξάνδρα Γιαννοπούλου είναι ερευνήτρια στο ERC Blockchain and Society Policy Lab στο Institute for Information Law (IViR), University of Amsterdam και Project coordinator στο Digital Freedom Fund (DFF). Είναι συνεργάτης ερευνήτρια στο CNRS Center for Internet and Society (CIS) στο Παρίσι, και έχει επίσης εργαστεί ως ερευνήτρια στο Humboldt Institute for Internet and Society (HIIG) στο Βερολίνο. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην ψηφιακή ταυτότητα και στα αποκεντρωμένα τεχνοκοινωνικά συστήματα. Eχει εργαστεί ως σύμβουλος προστασίας δεδομένων για την European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) και είναι υπευθυνη συντάκτης στο Journal of World Intellectual Property.

Δημήτρης Κολοβός

Ο Δημήτρης και ο Δημήτρης (Δημήτρης²) της Bluechain, χρησιμοποιούν  τεχνολογίες Ethereum για να σχεδιάσουν εξατομικευμένες DeFi

μικροοικονομίες στην υπηρεσία της Ελληνικής Βιομηχανίας – με έμφαση τα Ενεργειακά assets και το Βιομηχανικό Metaverse.

Η παρουσίασή τους θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του Πολίτη στον κόσμο των κεφαλαιαγορών μέσω της Αποκεντρωμένης Χρηματοοικονομικής (DeFi), στην δημιουργία νέων ευκαιριών επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και στην βελτιστοποίηση που φέρνει ο νέος Ψηφιακός Οικονομικός Κόσμος. Η ενδυνάμωση του Ευρωπαίου Πολίτη μέσω της άμεσης συμμετοχής του στην Ψηφιακή Οικονομία αποτελεί το επίκεντρο μιας νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται μέσω της χρήσης των blockchain, των Smart Contracts και του Metaverse. Σκοπός είναι η μετάβαση σε αυτή τη νέα, επαυξημένη οικονομική πραγματικότητα να είναι ασφαλής, αποδοτική, διαφανής και σε παραλληλία με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Το προφίλ της Bluechain στο LinkedIn είναι το : https://www.linkedin.com/company/bluechaintech/ και το site μας https://bluechain.tech/index.html

Dimitrios Kolovos : www.linkedin.com/in/dimitrios-kolovos-msc-277a94161

Δημήτρης Σφούνης

Ο Δημήτρης και ο Δημήτρης (Δημήτρης²) της Bluechain, χρησιμοποιούν  τεχνολογίες Ethereum για να σχεδιάσουν εξατομικευμένες DeFi

μικροοικονομίες στην υπηρεσία της Ελληνικής Βιομηχανίας – με έμφαση τα Ενεργειακά assets και το Βιομηχανικό Metaverse.

Η παρουσίασή τους θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση της προσβασιμότητας του Πολίτη στον κόσμο των κεφαλαιαγορών μέσω της Αποκεντρωμένης Χρηματοοικονομικής (DeFi), στην δημιουργία νέων ευκαιριών επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και στην βελτιστοποίηση που φέρνει ο νέος Ψηφιακός Οικονομικός Κόσμος. Η ενδυνάμωση του Ευρωπαίου Πολίτη μέσω της άμεσης συμμετοχής του στην Ψηφιακή Οικονομία αποτελεί το επίκεντρο μιας νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται μέσω της χρήσης των blockchain, των Smart Contracts και του Metaverse. Σκοπός είναι η μετάβαση σε αυτή τη νέα, επαυξημένη οικονομική πραγματικότητα να είναι ασφαλής, αποδοτική, διαφανής και σε παραλληλία με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Το προφίλ της Bluechain στο LinkedIn είναι το : https://www.linkedin.com/company/bluechaintech/ και το site μας https://bluechain.tech/index.html

Dimitris Sfounis : https://www.linkedin.com/in/dimitris-sfounis-426a6978

Κατερίνα Παπανικολάου

Η Δρ. Αικατερίνα Παπανικολάου σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές D.E.A. de droit public interne στο Πανεπιστήμιο Panthéon – Assas, Paris II (Sorbonne) και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Assas, Paris II (Sorbonne). Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ολομέλειας στην Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών. Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα σπουδών στο πεδίο του Δημοσίου Δικαίου, καθώς και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε Ειδική Επιστημονική Νομική Συνεργάτις στον Συνήγορο του Πολίτη, Επιστημονική Νομική Συνεργάτις στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Υπήρξε μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως, το πεδίο των ατομικών δικαιωμάτων και τη λειτουργία των θεσμών του κράτους δικαίου. Την απασχολεί επίσης η οριοθέτηση και αποτελεσματική άσκηση των δικαιωμάτων στην εποχή του ψηφιακού συνταγματισμού. Έχει συγγράψει κεφάλαια σε συλλογικούς τόμους, άρθρα σε δόκιμα επιστημονικά περιοδικά, ενώ παρεμβαίνει επικαίρως με θέσεις της στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Δικηγόρος, Μέλος στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών

Ελπίδα Βαμβακά

H Ελπίδα Βαμβακά είναι δικηγόρος με ειδίκευση τα ψηφιακά δικαιώματα και ιδίως στην κοινολόγηση προσωπικών δεδομένων σε δημόσιες αρχές, σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και προστασίας απορρήτου.

Είναι συνιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Homo Digitalis της πρώτης και μοναδικής ΑΜΚΕ στην Ελλάδα με σκοπό την προστασία και την προώθηση των ψηφιακών δικαιωμάτων, από το 2018. Βασικοί στόχοι της Ηοmo Digitalis είναι  η ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σχετικά με τα ψηφιακά δικαιώματα, η διευκόλυνση της άσκησης των ψηφιακών δικαιωμάτων, η άσκηση παρεμβάσεων για την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας και η συμμετοχή στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία. Την τρέχουσα χρονιά έχει ασχοληθεί ενεργά με τη μελέτη για τον Covid-19 και την προστασία προσωπικών δεδομένων και ψηφιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, με ζητήματα έξυπνης αστυνόμευσης και χρήση τεχνολογιών βιομετρικής παρακολούθησης από ιδιωτικές και δημόσιες αρχές. Έχει συμμετοχή σε σημαντικά Ερευνευτικά Προγράμματα, ενδεικτικά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας(Forth)  για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης των εφαρμογών με τον GDPR, ενώ συμμετέχει στο Media Pluralism Monitor του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντία. Έχει απασχοληθεί ως νομική σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης.Στην παρούσα φάση εργάζεται ως δικηγόρος στην εταιρεία Papaki/Tophost που αποτελούν  δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και Digital Enablers στην Ελλάδα.

Ευγενία Σιαπέρα

Η Ευγενία Σιαπέρα είναι Καθηγήτρια Σπουδών Πληροφορίας και Επικοινωνίας και πρόεδρος της Σχολής ICS στο University College Dublin. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι στον τομέα των ψηφιακών και κοινωνικών μέσων, της πολιτικής επικοινωνίας και της δημοσιογραφίας, της τεχνολογίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διακυβέρνησης πλατφόρμας και της ρητορικής μίσους, του ρατσισμού και του μισογυνισμού. Ήταν η PI ενός έργου που χρηματοδοτήθηκε από το IRC για τη ρατσιστική ρητορική μίσους στην ιρλανδική ψηφιακή σφαίρα και συνεργάτης σε ένα έργο H2020 σχετικά με τη διαμεσολαβημένη μνήμη των συγκρούσεων (RePAST). Αυτήν τη στιγμή εργάζεται σε ένα έργο με χρηματοδότηση από το IRC Coalesce σχετικά με Alt Tech πλατφόρμες και Harmful Health Narratives. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της είναι το Understanding New Media (Sage, 2018, δεύτερη έκδοση) και ο τόμος Gender Hate Online (2019, Palgrave, σε συνεργασία με την Debbie Ging). Αυτήν τη στιγμή εργάζεται στην τρίτη έκδοση του Understanding New Media και στην επιμέλεια ενός τόμου για τη Ριζοσπαστική Δημοσιογραφία (συνεπιμέλεια με τον Γιώργο Σουβλή και τον Seamus Farrell, Routledge, 2023).

Twitter: @eugeniasiapera

Πρόδρομος Τσιαβός

Εξασφάλισε τη θέση σου!

Update cookies preferences