Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Πολιτική Απορρήτου

 

Τελευταία ενημέρωση 10/2022

1.    Γενικά

α) Τον δικτυακό τόπο https://2022.igfgreece.eu/ (στο εξής ο «Δικτυακός Τόπος») διαχειρίζεται το Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου Ελλάδος (Internet Governance Forum – IGF Greece) (στο εξής το «Φόρουμ» ή «Εμείς»). Το IGF Greece πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου για το Διαδίκτυο και τη Δίκαια Κοινωνία (Institute for Internet and the Just Society e.V.), το οποίο παρέχει την απαραίτητη υποδομή για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Tο Φόρουμ αποτελεί την ελληνική πρωτοβουλία στα πλαίσια του δικτύου IGF των Ηνωμένων Εθνών, και επικεντρώνεται στη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου σχετικά με την Διακυβέρνηση του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι η συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, πολιτών, εκπροσώπων της κυβέρνησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε μια πολυδιάστατη και διεπιστημονική συζήτηση σχετικά με τη Διαδικτυακή Διακυβέρνηση, όπου η ατζέντα, η διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα θα προέλθουν από την ίδια την κοινότητα, μέσα από ανοιχτές διαδικασίες.

Το Φόρουμ σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών του Δικτυακού Τόπου (στο εξής «Χρήστες» ή «εσείς») και συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ειδικότερα, η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (στο εξής ΓΚΠΔ), οποιαδήποτε άλλη ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (ιδιαιτέρως Ν 3471/2006 και Ν. 4624/2019) καθώς και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

β) Με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων θέλουμε να σας εξηγήσουμε πώς συλλέγουμε, επεξεργαζόμαστε και κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν επισκέπτεστε τον Δικτυακό Τόπο και χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες που αυτός παρέχει. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την παρούσα Πολιτική, η οποία έχει γραφτεί με τον απλούστερο δυνατό τρόπο προκειμένου να σας διευκολύνει στην κατανόηση και να αποφασίσετε ελεύθερα και με τη θέλησή σας αν επιθυμείτε να παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα στο φόρουμ.

2.    Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας;

Υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του Δικτυακού Τόπου υπό την έννοια του αρ. 4 στοιχ. 7 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 ( στο εξής ΓΚΠΔ) είναι το Ινστιτούτο για το Διαδίκτυο και τη Δίκαια Κοινωνία και οι πληροφορίες επικοινωνίας του είναι:

Ινστιτούτο για το Διαδίκτυο και τη Δίκαια Κοινωνία (Institute for Internet and the Just Society e.V.)

Υπ’όψη: Κωνσταντίνος Τσακιλιώτης

Διεύθυνση: Potsdamer Str. 63, 10785 Βερολίνο

Τηλέφωνο: +49 (0) 15258475612

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO): Κωνσταντίνος Τσακιλιώτης

E-mail: dataprotection@internetjustsociety.org

3.    Τι προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε, για ποιους σκοπούς και ποιες είναι νομικές βάσεις επεξεργασίας;

α) Όταν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην καρτέλα Δήλωση Ενδιαφέροντος/Join Us (https://igfgreece.eu/index.php/join-us/) συλλέγουμε στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας (το όνομα και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση) καθώς και τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στο μήνυμά σας, για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας. Στην περίπτωση αυτή η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας, δηλαδή το Αρθρ. 6 παρ. 1 στοιχ. Α του ΓΚΠΔ.

β) Αντίστοιχα όταν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με εμάς χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην καρτέλα  Επικοινωνίας (https://igfgreece.eu/index.php/contact_el/) συλλέγουμε στοιχεία ταυτοποίησης και επικοινωνίας (το όνομα και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση) καθώς και τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στο μήνυμά σας, για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας. Στην περίπτωση αυτή η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας, δηλαδή το Αρθρ. 6 παρ. 1 στοιχ. Α του ΓΚΠΔ.

γ) Περαιτέρω, όταν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με εμάς αποστέλλοντάς μας μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@igfgreece.eu, συλλέγουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση καθώς και τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στο μήνυμά σας, για το σκοπό της μεταξύ μας επικοινωνίας. Στην περίπτωση αυτή η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας, δηλαδή το Αρθρ. 6 παρ. 1 στοιχ. Α του ΓΚΠΔ. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας σε ένα από τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσής μας, δηλαδή στο Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn και Twitter.

δ) Το IGF Greece, με στόχο τη δημιουργία και την ενδυνάμωση μιας ψηφιακής κοινότητας σχετικά με τη Διαδικτυακή Διακυβέρνηση, προσφέρει μια λίστα αλληλογραφίας (Mailing List). Η Mailing List είναι το κύριο εργαλείο επικοινωνίας εντός της κοινότητας IGF Greece. Κάθε μέλος της κοινότητας μπορεί να συνεισφέρει σχόλια και ιδέες που στη συνέχεια θα διαβιβαστούν σε όλα τα άλλα μέλη προκειμένου και αυτά να απαντήσουν με τις απόψεις τους. Επιπλέον, η Mailing List χρησιμοποιείται για να μοιράζονται περιοδικά ενημερώσεις που αφορούν την πρωτοβουλία μας και την οργάνωση του IGF Greece 2022. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφείτε στην Λίστα Αλληλογραφίας (Mailing List), συλλέγουμε την ηλεκτρονική σας διευθυνση, το ονοματεπώνυμό σας προαιρετικά, και τα προσωπικά δεδομένα που περιέχονται σε τυχόν μηνύματα τα οποία αποστέλλετε. Επιπλέον αποθηκεύεται η ημερομηνία και η ώρα εγγραφής καθώς και η διεύθυνση IP σας. Η νομική βάση για την επεξεργασία είναι η συγκατάθεσή σας (άρθρο 6 παρ. 1 στοιχ. α του ΓΚΠΔ) την οποία παρέχετε κάνοντας κλικ στο σχετικό πεδίο πριν την εγγραφή. Μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας και να απεγγραφείτε από τις λίστες αποδεκτών μας ανά πάσα στιγμή ακολουθώντας τις οδηγίες που σας παρέχουμε σε κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που λαμβάνετε. Για την επιτυχή εγγραφή στη λίστα, οι χρήστες πρέπει να επιβεβαιώσουν ένα email πρόσκλησης και να συμφωνήσουν με τη χρήση των δεδομένων τους ως μέρος της λίστας αλληλογραφίας. Στην πρόσκληση email εξηγούνται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων σε σχέση με τη λίστα αλληλογραφίας.

Εάν στείλετε αναρτήσεις στη λίστα αλληλογραφίας, θα προωθήσουμε αυτήν την ανάρτηση σε όλους τους άλλους συνδρομητές αυτής της λίστας αλληλογραφίας και θα συλλέξουμε το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης στο αρχείο της λίστας αλληλογραφίας μαζί με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το όνομα με το οποίο αρχικά εγγραφήκατε. Το αρχείο της λίστας αλληλογραφίας θα γίνεται διαθέσιμο στο κοινό. Εκτός από αυτά τα δεδομένα, μπορούμε επίσης να συλλέγουμε τα μεταδεδομένα της ανάρτησης όπως περιέχονται σε κάθε email, όπως διεύθυνση IP, ημερομηνία και ώρα αποστολής email, πρόγραμμα email, διακομιστές αναμετάδοσης.

ε) Kατά την επίσκεψή σας στον Δικτυακό Τόπο, συλλέγουμε πληροφορίες αυτόματα, οι οποίες καταγράφονται σε αρχεία καταγραφής (log files). Συγκεκριμένα συλλέγουμε τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address), η οποία αποτελεί προσωπικό δεδομένο, ακόμα και αν δεν μπορούμε να σας ταυτοποιήσουμε μόνο με βάση το στοιχείο αυτό, το αναγνωριστικό και ο τύπος συσκευής, ο τύπος του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, πληροφορίες για αιτήματα και σφάλματα αιτημάτων στον διακομιστή κλπ. Συλλέγουμε τις παραπάνω πληροφορίες για τον έλεγχο της ασφάλειας των πληροφοριών και υπηρεσιών του Δικτυακού Τόπου, για τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας, ακεραιότητας και εμπιστευτικότητας των πληροφοριών και δεδομένων από τυχαίες ή παράνομες ή κακόβουλες ενέργειες ή συμβάντα, για τη διερεύνηση τυχόν διαδικτυακών επιθέσεων και περιστατικών και για την υποστήριξη τυχόν σχετικών νομικών αξιώσεων.

στ) Τέλος, εμείς και τρίτα μέρη συλλέγουμε πληροφορίες από τις επισκέψεις και την αλληλεπίδρασή σας με τον δικτυακό μας τόπο, χρησιμοποιώντας cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Κατά την επίσκεψή σας στον δικτυακό τόπο του IGF, σας ενημερώνουμε αναλυτικά και ζητάμε την συγκατάθεσή σας για την εγκατάσταση των cookies. Ειδικά για τα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία από τα απολύτως απαραίτητα cookies, νομική βάση είναι τα νόμιμα συμφέροντά μας π.χ. για την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων λειτουργιών του ιστοτόπου μας (άρθρ. 6 παρ. 1 στοιχ. στ ΓΚΠΔ).

4.    Σε ποιους κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

α) Διαβίβαση και αποκάλυψη δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, τα δεδομένα μπορούν να διαβιβαστούν σε άλλους φορείς, εταιρείες, νομικά ανεξάρτητες οργανωτικές μονάδες ή πρόσωπα ή να αποκαλυφθούν σε αυτούς. Οι αποδέκτες των δεδομένων αυτών μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, παρόχους υπηρεσιών στους οποίους έχουν ανατεθεί καθήκοντα πληροφορικής ή παρόχους υπηρεσιών και περιεχομένου που είναι ενσωματωμένα σε ιστότοπο. Σε αυτή την περίπτωση, συμμορφωνόμαστε με τις νομικές απαιτήσεις και ειδικότερα συνάπτουμε αντίστοιχες συμβάσεις ή συμφωνίες με τους αποδέκτες των δεδομένων σας, οι οποίες εξυπηρετούν την προστασία των δεδομένων σας.

β) Επεξεργασία δεδομένων σε τρίτες χώρες

Στο βαθμό που επεξεργαζόμαστε δεδομένα σε τρίτη χώρα (δηλαδή εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) αυτό γίνεται μόνο σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που απαιτεί η νομοθεσία.

Με την επιφύλαξη της ρητής συγκατάθεσης ή διαβίβασης που απαιτείται από τη σύμβαση ή από το νόμο, θα επεξεργαστούμε ή θα μεταβιβάσουμε τα δεδομένα σε τρίτες χώρες μόνο με αναγνωρισμένο επίπεδο προστασίας δεδομένων ή βάσει ειδικών εγγυήσεων, όπως συμβατικές υποχρεώσεις από τις λεγόμενες τυποποιημένες ρήτρες προστασίας της Επιτροπής της ΕΕ, την ύπαρξη πιστοποιήσεων ή δεσμευτικούς εσωτερικούς κανονισμούς προστασίας δεδομένων (άρθρα 44 έως 49 του ΓΚΠΔ)

5.    Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας;

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρόνο απαιτείται ανάλογα με τον σκοπό της επεξεργασίας. Όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα, τα διαγράφουμε με ασφάλεια. Σε περίπτωση που η νομική βάση για την επεξεργασία των δεδομένων είναι η συγκατάθεσή σας και εσείς ανακαλέσετε τη συγκατάθεση αυτή, διαγράφουμε όλες τις πληροφορίες σχετικά με εσάς, εκτός εάν: (α) πρέπει να τις διατηρήσουμε για να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία ή πρέπει να διατηρούμε αποδεικτικά στοιχεία για την εν λόγω συμμόρφωσή μας ή (β) εκκρεμεί δικαστική διαμάχη ή αξίωση και πρέπει να διατηρήσουμε όλες τις σχετικές πληροφορίες έως ότου επιλυθεί.

Για τον χρόνο αποθήκευσης των πληροφοριών μέσω της χρήσης cookies παρακαλούμε ενημερωθείτε από την Πολιτική Cookies  (χρόνος ζωής εκάστοτε cookie).

6.    Σύνδεση με Δικτυακούς τόπους τρίτων

Ο Δικτυακός Τόπος ενδέχεται να διαθέτει συνδέσμους (links), υπερσυνδέσμους (hyperlinks), παράθυρα (banners) ή πεδία (tabs) κάνοντας κλικ στα οποία θα οδηγηθείτε σε δικτυακούς τόπους τρίτων. Παρακαλούμε ενημερωθείτε για την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων αυτών των δικτυακών τόπων, καθώς το φόρουμ δεν είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που διενεργείται σε αυτούς.

7.    Ποια είναι τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα δεδομένα σας;

Το φόρουμ θέλει να εξασφαλίσει τη δυνατότητα άσκησης των δικαιωμάτων που προβλέπει ο νόμος σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα. Γι’ αυτό το σκοπό, σας ενημερώνουμε ότι για όσο χρονικό διάστημα τηρούμε τα δεδομένα σας έχετε δικαίωμα να ασκήσετε τα δικαιώματά σας χωρίς χρέωση στέλνοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO), Κωνσταντίνου Τσακιλιώτη : dataprotection@internetjustsociety.org

Ειδικότερα, έχετε δικαίωμα να ζητήσετε:

-πρόσβαση στα δεδομένα σας,

-διόρθωση, ενημέρωσή ή συμπλήρωσή τους όταν είναι ανακριβή ή ελλιπή,

-διαγραφή τους, εφόσον δεν είναι πλέον απαραίτητα για εμάς ανάλογα με τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας και δεν υφίσταται πλέον νόμιμος λόγος τήρησής τους,

-φορητότητά τους,

-περιορισμό της επεξεργασίας δεδομένων,

-ανάκληση της συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας λειτουργεί για το μέλλον χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας πριν από την ανάκλησή της.

-εναντίωση στην επεξεργασία όταν νομική βάση επεξεργασίας είναι τα έννομα συμφέροντά μας.

Τέλος, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (https://www.dpa.gr/) εάν πιστεύετε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας.

8.    Τροποποιήσεις στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων

Ενδέχεται να τροποποιήσουμε τις πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων όταν το θεωρούμε απαραίτητο. Εάν το πράξουμε, θα σας ειδοποιήσουμε με διάφορες διαδικασίες μέσω του Δικτυακού Τόπου. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να ανατρέχετε σε αυτήν την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων κατά καιρούς σε περίπτωση που γίνουν μικρές αλλαγές. Θα αλλάξουμε επίσης την ημερομηνία “Τελευταίας ενημέρωσης” στην αρχή αυτής της Πολιτικής Απορρήτου. Τυχόν αλλαγές που κάνουμε στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων θα ισχύουν από την ημερομηνία “Τελευταίας ενημέρωσης”.

9.    Επικοινωνία

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Κωνσταντίνου Τσακιλιώτη: dataprotection@internetjustsociety.org

Πολιτική Cookies

Τελευταία ενημέρωση: 10/2022

Ο δικτυακός τόπος https://2022.igfgreece.eu/ (στο εξής ο «Δικτυακός Τόπος» ή «Εμείς») χρησιμοποιεί cookies και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες. Με την παρούσα Πολιτική ενημερώνουμε τους επισκέπτες του Δικτυακού Τόπου (στο εξής «Εσάς») σχετικά με τα cookies και τους σκοπούς χρήσης τους.

1.    Τι είναι τα cookies;

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου με πληροφορίες που αποθηκεύονται από τον διακομιστή (server) ενός ιστοτόπου στον τερματικό εξοπλισμό (π.χ. υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, tablet κλπ.) ενός επισκέπτη κατά την πλοήγηση σε αυτόν. Ο ιστότοπος ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες σε επόμενες επισκέψεις του επισκέπτη στον ίδιο ιστότοπο προκειμένου να προσφέρει σχετικές με αυτές υπηρεσίες (π.χ.  προτιμήσεις του επισκέπτη ενός ιστοτόπου όπως γλώσσα, αναζητήσεις κλπ.). Ο όρος “cookies” περιλαμβάνει και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες που λειτουργούν ως ιχνηλάτες και χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση η συλλογή πληροφοριών στον/από των τερματικό εξοπλισμό του επισκέπτη ενός ιστοτόπου (π.χ. pixels). Γενικά, η χρήση των cookies έχει ως κύριο σκοπό να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης από άποψη ευκολίας και αποτελεσματικότητας.

Τα cookies μπορεί να εγκαθίστανται από τον ίδιο τον πάροχο του ιστοτόπου που επισκέπτεται ο χρήστης (“first party cookies”) ή από άλλους μέσω του παρόχου του ιστοτόπου που επισκέπτεται ο χρήστης (“third party cookies”). Με κριτήριο τη διάρκεια αποθήκευσής τους, τα cookies διακρίνονται σε «cookies συνεδρίας» (“session cookies”) και «μόνιμα cookies» (“persistent cookies”). Τα «cookies συνεδρίας» διαγράφονται κατά το τέλος της συνεδρίας του προγράμματος περιήγησης σας, δηλαδή όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησης, ενώ τα «μόνιμα cookies» αποθηκεύονται στον τερματικό σας εξοπλισμό και αφού κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης και διαγράφονται όταν συμπληρωθεί ο χρόνος ζωής τους.

2.    Νομικό καθεστώς χρήσης cookies

Η χρήση των cookies ρυθμίζεται από το νόμο Ν. 3471/2006, ο οποίος ενσωμάτωσε την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2002/58/ΕΚ ePrivacy. Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 Ν. 3471/2006, η αποθήκευση ή η απόκτηση πρόσβασης σε αποθηκευμένες πληροφορίες στον τερματικό εξοπλισμό χρήστη επιτρέπεται μόνο αν ο συγκεκριμένος χρήστης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του με θετική ενέργεια (opt-in) έπειτα από σαφή και εκτενή ενημέρωση, σύμφωνα με τους όρους του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων («ΓΚΠΔ»). Δεν απαιτείται η λήψη συγκατάθεσης από τον χρήστη για τη χρήση cookies τα οποία θεωρούνται τεχνικώς απαραίτητα για την πραγματοποίηση της σύνδεσης στον ιστότοπο ή για την παροχή της υπηρεσίας διαδικτύου.

3.    Τι είδους cookies χρησιμοποιεί o Δικτυακός Τόπος

Ο Δικτυακός Τόπος χρησιμοποιεί τα εξής cookies:

Απολύτως απαραίτητα Cookies (strictly necessary Cookies)

Τα cookies αυτής της κατηγορίας απαιτούνται για την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία του Δικτυακού Τόπου. Σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies είναι μονίμως ενεργοποιημένα και σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απαιτείται η συγκατάθεσή σας για τη χρήση τους.

Όνομα

Περιγραφή/Σκοπός

Πάροχος

Διάρκεια

cookie_consent_level

Αποθήκευση επιλογών αποδοχής / απόρριψής cookie

2022.igfgreece.eu

2 μήνες

NID

Λειτουργία των google forms

Google Ireland Limited

6 μήνες

COMPASS

Λειτουργία των google forms

Google Ireland Limited

1 ώρα

S

Λειτουργία των google forms

Google Ireland Limited

1 ώρα

_GRECAPTCHA

Λειτουργία των google forms

Google Ireland Limited

6 μήνες

    

 

Cookies Ιχνηλάτησης (Tracking Cookies)

Τα Cookies Ιχνηλάτησης συλλέγουν δεδομένα όπως το ιστορικό πλοήγησής σας στον Ιστότοπο και η τοποθεσία σας. Η νομική βάση για τη χρήση αυτών των Cookies είναι η συγκατάθεσή σας.

Όνομα

Περιγραφή/Σκοπός

Πάροχος

Διάρκεια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookies Επίδοσης Ιστοτόπου (Performance Cookies)

Τα Cookies αυτά χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο ιστότοπος καθώς μας βοηθούν να καταλάβουμε πως οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπο, δίνοντάς μας τις πληροφορίες για τα μέρη της που έχουν επισκεφτεί και το χρόνο παραμονής στην ιστοσελίδα, καθώς και τα προβλήματα στη λειτουργία του ιστότοπου, όπως, π. χ., μηνύματα σφαλμάτων. Η νομική βάση για τη χρήση αυτών των Cookies είναι η συγκατάθεσή σας.

Όνομα

Περιγραφή/Σκοπός

Πάροχος

Διάρκεια

_ga

Ο ιστότοπος μας χρησιμοποιεί το Google Analytics (GA) για την παρακολούθηση της αλληλεπίδρασης του χρήστη. Χρησιμοποιούμε αυτά τα δεδομένα για να καθορίσουμε τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τον ιστότοπό μας, για να κατανοήσουμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο βρίσκουν και χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες μας και για να δούμε τη διαδρομή τους μέσα στον ιστότοπο

Google Ireland Limited

13 μήνες

Cookies Στόχευσης ή Διαφημιστικά Cookies (Targeting and Advertising Cookies)

Εμείς καθώς και οι πάροχοι υπηρεσιών μας, μπορεί να χρησιμοποιούμε Cookies στόχευσης ή διαφημιστικά Cookies με σκοπό την προβολή περιεχομένου που πιστεύουμε ότι σχετίζεται περισσότερο με εσάς και τα ενδιαφέροντά σας. Η νομική βάση για τη χρήση αυτών των Cookies είναι η συγκατάθεσή σας.

Όνομα

Περιγραφή/Σκοπός

Πάροχος

Διάρκεια

 _fbp

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημιστικών καμπανιών για επιχειρήσεις που που γίνονται μέσο της Meta.

Meta Platforms Ireland Limited.

3 μήνες

4.    Cookies και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Η χρήση των cookies μπορεί να συνεπάγεται επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως π.χ. επεξεργασία της διεύθυνσης διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address), στοιχείων τοποθεσίας κλπ. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων του Δικτυακού Τόπου για να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

5.    Διαβίβαση δεδομένων εκτός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ)

Κάποια cookies τοποθετούνται από συνεργάτες μας (τρίτους παρόχους) οι οποίοι μας παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Για λόγους αποτελεσματικότητας, ορισμένοι διακομιστές των συνεργατών μας ενδέχεται να βρίσκονται εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Συνεπώς, πληροφορίες που συλλέγονται με τη χρήση cookies ενδέχεται να μεταφερθούν εκτός ΕΟΧ. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι πληροφορίες αυτές διαβιβάζονται με επαρκείς εγγυήσεις και με απόλυτη ασφάλεια.

6.    Πως παρέχω τη συγκατάθεσή μου σχετικά με τη χρήση Cookies; Μπορώ να αλλάξω τις προτιμήσεις μου;

Με το που εισέρχεστε στο Δικτυακό μας Τόπο, σας εμφανίζεται σχετικό παράθυρο (cookie banner) στο οποίο μπορείτε να δηλώσετε ποια cookies επιθυμείτε (με εξαίρεση τα «Απολύτως απαραίτητα cookies» τα οποία είναι μονίμως ενεργά) παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο συγκατάθεση για τη χρήση τους. Παρέχετε τη συγκατάθεσή σας αφού έχετε ενημερωθεί πλήρως για τα cookies που χρησιμοποιούμε και τους σκοπούς χρήσης τους με παραπομπή στην παρούσα Πολιτική. Μπορείτε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή αλλάζοντας τις προτιμήσεις σας στο σημείο «Update cookies preferences» του Δικτυακού Τόπου.

Επίσης, μπορείτε να διαγράψετε όλα τα cookies που βρίσκονται στον τερματικό σας εξοπλισμό μέσω των ρυθμίσεων του φυλλομετρητή σας. Ωστόσο, ενδέχεται να μη λειτουργούν μερικές υπηρεσίες του ιστοτόπου.

7.    Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη χρήση Cookies, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στη διεύθυνση:

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO): Κωνσταντίνος Τσακιλιώτης E-mail: dataprotection@internetjustsociety.org

Update cookies preferences